• VRAGEN
  • VRAGEN

    VRAGEN

Veel gestelde vragen

WELKE STIJL EN WERKWIJZE HEB Jij?

Fris, strak en journalistiek. Dat zijn de kenmerken waarmee je mijn stijl zou kunnen omschrijven. Ik werk situatie-afhankelijk, dat loopt uiteen van regisseren tot registreren. Als het kan geef ik aanwijzingen en regisseer ik de situatie tot we het gewenste resultaat hebben bereikt. Maar sommige vormen van fotografie vragen om niet ingrijpen en de situatie gewoon te laten gebeuren. Denk bijvoorbeeld aan hulpverleningsfotografie of emotionele momenten tijdens evenementen en feesten. Het enige wat ik dan kan en wíl doen is goed kijken en op de juiste moment afdrukken!

WAT DOE JE ALS JE ZIEK BENT?

Gelukkig komt dit bijna nooit voor. Ben ik écht verhinderd en kan de afspraak niet naar een ander moment worden verplaatst, dan heb ik fantastische collega’s die mijn werkzaamheden kunnen overnemen. De finishing touch is natuurlijk wél typisch Rienk Boode: ik verzorg persoonlijk de nabewerking!

WAT IS EEN SECOND SHOOTER?

Soms is het aan te bevelen om bij een (groot) evenement een tweede fotograaf in te huren. Daar kan ik voor zorgen! Ik werk samen met een aantal vaste fotografen, die ik volledig vertrouw en passen bij mijn werkwijze. Na de shoot geven zij hun foto’s aan mij, en ik maak er één mooie reportage van.

HOE IS JOUW TARIEF OPGEBOUWD?

Mijn tarief is opgebouwd uit verschillende componenten: het gebruikte materiaal, de uren die ik bezig ben met de daadwerkelijke fotografie plus alle uren die ik daarna nodig heb voor de digitale ontwikkeling van de foto’s. Globaal kun je zeggen dat voor ieder uur fotografie nog 1 á 2 uur werk achteraf nodig is om te komen tot het perfecte resultaat. En ik gebruik alleen de beste professionele apparatuur en zorg altijd voor betrouwbare back-ups.

Mogen we de foto's overal voor gebruiken?

Dat is afhankelijk van de specifieke afspraken, wensen en situatie. Maar over het algemeen geldt dat de foto's door de opdrachtgever gebruikt mogen worden voor alle bedrijfsgerelateerde zaken: website, reclamefolders en magazines. Uiteraard mogen de foto's niet aan derden worden gegeven of verkocht zonder vooraf met mij daarover afspraken te hebben gemaakt. Daarnaast moet er rekening worden gehouden met copyrights en portretrecht.
Breedkapper 10
2678DV De Lier

06-25337888